/ Przepisy / Jajka inaczej

Opis przygotowania

Na środku szerszego końca jajka zrobić dość duży otwór. Wytrzepać zawartość. Wydmuszkę wyparzyć. Osuszyć na papierowym ręczniku.

Kurzą pierś ugotować z marchewką i groszkiem (można użyć groszku konserwowego, który wystarczy przelać przez sito). Przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Mięso i marchewkę pokroić w kostkę. Do środka każdej wydmuszki włożyć kawałki kurczaka, marchewkę i groszek. W bulionie rozpuścić żelatynę (wg przepisu na opakowaniu). Wystudzić. Zalać wydmuszki. Pozostawić w lodówce do stężenia.

Delikatnie pozbawić skorupki.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 154
Ewa gotuje - odc. nr 154

Przed nami Wielkanoc! W programie Ewa pokaże jak przyrządzić galaretki...

 

Podobne przepisy

Karp po żydowsku

Cebule pokroić, zalać 2 1/2 l wody, posolić, dodać 3 łyżki cukru. Postawić na ku ...

Zielone szparagi w szynce

W sezonie na szparagi to pozycja obowiązkowa.

Pasztet grzybowy

Przystawka na wieczerzę wigilijną.

Wróć do listy przepisów