Jajka ugotować na twardo. By nie pękały, nakłuć skorupki na szerszym końcu. Ostudzić i osuszyć. Ostrym nożem przeciąć na pół. Wydrążyć, nie uszkadzając skorupek. Białka i żółtka drobno posiekać, rozgnieść widelcem.
Wymieszać z 2 łyżkami miękkiego masła i szczypiorkiem. Przyprawić solą i pieprzem. Masę jajeczną nałożyć do skorupek, posypać bułką tartą. Resztę masła roztopić na patelni, połówki jajek ułożyć bułką tartą do spodu.
Przykryć i trzymać na ogniu przez kilka minut. Podawać na ciepło.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W Sobotę Wielkanocną Ewa Wachowicz zaprosi na tradycyjne polskie potrawy....
Do sałatek i makaronu;-)
Kapustę kiszoną ugotować. Słodką poszatkować, zalać szklanką wody, dodać ziele angiel ...
Mięso pokroić na „paluszki”. Przyprawić solą i pieprzem. Białka ubić ze s ...
Składniki wrzucić do miksera, rozdrobnić, zalać sokiem z cytryny i oliwą, po czym zmi ...