Jajka ugotować na twardo. By nie pękały, nakłuć skorupki na szerszym końcu. Ostudzić i osuszyć. Ostrym nożem przeciąć na pół. Wydrążyć, nie uszkadzając skorupek. Białka i żółtka drobno posiekać, rozgnieść widelcem.
Wymieszać z 2 łyżkami miękkiego masła i szczypiorkiem. Przyprawić solą i pieprzem. Masę jajeczną nałożyć do skorupek, posypać bułką tartą. Resztę masła roztopić na patelni, połówki jajek ułożyć bułką tartą do spodu.
Przykryć i trzymać na ogniu przez kilka minut. Podawać na ciepło.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W Sobotę Wielkanocną Ewa Wachowicz zaprosi na tradycyjne polskie potrawy....
Jogurt przelać do miski. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, majonez i musztardę ...
Ser kozi pokroić na kawałki. Przełożyć do miski. Dodać oliwki odsączone z zalewy i or ...
Znakomity domowy chleb;-)
Mięso pokroić na mniejsze kawałki. W wysokim garnku przesmażyć najpierw podgardle - j ...