Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Jaja z pastą jajeczną

Opis przygotowania

Jajka ugotować, obrać, przekroić na pół. Żółtka wyjąć, przetrzeć przez sito razem z twarogiem (lub serem almette). Dodać musztardę, sosy tabasco i worcester, sól i pieprz. Wymieszać.

Pastę nałożyć do wydrążonych białek - przy pomocy cukierniczego rękawa, dość finezyjnie.

Dekorować marynowanymi ogórkami, papryką i natką pietruszki.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 12
Ewa gotuje - odc. nr 12

Kolejny odcinek magazynu kulinarnego "Ewa gotuje" rozpocznie się w…...

 

Podobne przepisy

Placki ziemniaczane z blachy

Z kartofli z wczorajszego obiadu...

Śledź pod pierzynką

Ziemniaki i marchewkę ugotować w łupinach. Buraki podobnie, tyle że oddzielnie, ponie ...

Frytki z cukinii

Belgijski przysmak z włoskiego warzywa;-)

Pikle śliwkowe

Na słodko;-)

Wróć do listy przepisów