Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Marchwiak

Opis przygotowania

Jajka wybić do miski. Porcjami wsypać cukier i utrzeć. Stopniowo dolać olej i zmiksować. Wsypać mąkę i orzechy włoskie. Posolić i wymieszać.  Przełożyć do tortownicy (spód wyścielony papierem do pieczenia, boki wysmarowane masłem i wysypane bułką tartą, średnica 25 cm).

Piec przez godzinę w temp. 170 st. C. Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem.

Polać roztopioną czekoladą (z odrobiną śmietanki). Udekorować kawałkami suszonych moreli i połówkami orzechów włoskich.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 550
Ewa gotuje - odc. nr 550

W tym odcinku Ewa Wachowicz postanowiła odwiedzić Jurę Krakowsko-Częstochowską,...

 

Podobne przepisy

Cwibak

Białka oddzielić od żółtek. Ogrzane do temperatury pokojowej masło utrzeć z połową cu ...

Ciasteczka lizaki

Mąkę przesiać na stolnicę. Dodać cukier puder...

Sękacz z piekarnika

Białka oddzielić od żółtek. Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym ...

Ananasowiec w kwiatach

A kwiaty z ananasa...

Wróć do listy przepisów