Jajka wybić do miski. Porcjami wsypać cukier i utrzeć. Stopniowo dolać olej i zmiksować. Wsypać mąkę i orzechy włoskie. Posolić i wymieszać. Przełożyć do tortownicy (spód wyścielony papierem do pieczenia, boki wysmarowane masłem i wysypane bułką tartą, średnica 25 cm).
Piec przez godzinę w temp. 170 st. C. Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem.
Polać roztopioną czekoladą (z odrobiną śmietanki). Udekorować kawałkami suszonych moreli i połówkami orzechów włoskich.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W tym odcinku Ewa Wachowicz postanowiła odwiedzić Jurę Krakowsko-Częstochowską,...
Banany obrać, położyć na talerzu, delikatnie pokroić na plastry. Kiwi obrać, pokroić ...
Masło utrzeć z cukrem pudrem, po jednym dodać żółtka i stopniowo jajka (by masa się n ...
A zamiast bitej śmietany jogurt naturalny!
ynię pokroić na kawałki, wyczyścic z pestek. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia...