Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Shakes z matchą

Opis przygotowania

Matchę przetrzeć przez sitko do miseczki. Zalać gorącą wodą (temp. maksymalnie 80 st. C). Wymieszać.

Do kieliszków nałożyć lód. Do pierwszego wlać tonic i wrzucić pokrojoną limonkę. Do drugiego wlać mleko wymieszane z mlekiem skondensowanym słodzonym. Do trzeciego nałożyć mus truskawkowy i wlać mleko. Do wszystkich kieliszków cienkim strumyczkiem wlać matchę. Przed wypiciem wymieszać.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 549
Ewa gotuje - odc. nr 549

Wczesną jesienią warto sięgać po warzywa, które o tej porze roku są najsmaczniejsze,...

 

Podobne przepisy

Małdrzyki krakowskie

Znane od wieków smażone placuszki z twarogu;-)

Ciasto z gruszkami

  Schłodzone gruszki osuszyć na papierowym ręczniczku, przyciąć spody, by prost ...

Kremówki wiedeńskie

Przygotować ciasto maślane. Mąkę przesiać na stolnicę...

Ziemniaczki z... fasoli

A tak naprawdę z czekolady i fasoli...

Wróć do listy przepisów