Golonki włożyć do garnka z wrzątkiem. Wrzucić pokrojoną na mniejsze kawałki włoszczyznę. Przyprawić lubczykiem, zielem angielskim i liściem laurowym. Posolić. Przykryć i gotować prawie do miękkości.
Golonki przełożyć do naczynia żaroodpornego. Do miski wlać sos BBQ, syrop klonowy i sos sojowy. Przyprawić papryką. Wlać olej z pestek winogron. Wymieszać. Połową marynaty posmarować mięso. Wstawić na 15-20 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C. Mniej więcej w połowie pieczenia posmarować resztą marynaty.
Podawać z gotowanymi warzywami i purée.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku „Ewa gotuje” autorka programu będzie zachęcać...
W małej miseczce połączyć ze sobą roztopione masło, sok z cytryny i świeżo zmielony p ...
Filety rybne rozmrozić, osuszyć na papierowym ręczniku, podzielić na mniejsze kawałki ...
Na Święto Niepodległości i św. Marcina!
Kaszankę włożyć do jednorazowej podłużnej foremki z folii aluminiowej, dodać oczyszcz ...