
Boczniaki oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki. Oprószyć mąką kukurydzianą i usmażyć na mocno rozgrzanym maśle. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu i odstawić do wystudzenia.
Sałaty poszarpać i ułożyć na półmisku. Na sałacie umieścić pokrojone na ćwiartki jajka na twardo, pomidorki koktajlowe oraz grzyby. Dorzucić uprażone orzechy włoskie. Posypać serem cheddar startym na dużych oczkach. Skropić winegretem (składniki wystarczy wymieszać).
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Po trzech tygodniach gotowania w Beskidach Ewa wróci do Krakowa i okaże...
Przygotować owoce. Kiwi, jabłko, gruszkę i brzoskwinie pokroić w kostkę, banany w pół ...
Kapustę poszatkować do miski. Dodać startą marchewkę...
Z papryk wyciąć gniazda nasienne. Pokroić w paski...
Sałaty umyć i osuszyć. Poszarpać do miski. Polać sosem przyrządzonym z wody, soku z c ...