Na patelni rozgrzać olej i usmażyć na nim pokrojoną w plastry kiełbasę. Dorzucić posiekaną szalotkę. Po chwili dodać pokrojony czosnek.
Wsypać mrożone warzywa. Podsmażyć. Dodać ugotowany ryż. Wymieszać. Zetrzeć parmezan. Przyprawić solą i pieprzem. Udekorować bazylią.
Na talerzu można udekorować płatkami parmezanu i listkami bazylii.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa zaprosi na mix kuchni międzynarodowej. Najpierw będzie potrawa...
Piersi natrzeć solą i tymiankiem, przyprawić pieprzem. Obsmażyć ze wszystkich stron n ...
Na stolnicy usypać kopczyk z mąki, odrobinę zostawić na boku (przyda się podczas wałk ...
Kociołek wyłożyć liśćmi kapusty. Warzywa pokroić w talarki...
Umytą perliczkę natrzeć dokładnie solą i pieprzem, włożyć do głębokiego żaroodpornego ...