
Mięso pokroić na kawałki i lekko rozbić. Przyprawić z obu stron solą i pieprzem. Odstawić na chwilę.
Białą część pora przekroić wzdłuż na pół i umyć pod bieżącą wodą. Następnie pokroić w półplasterki i zeszklić na patelni na sklarowanym maśle.
Na drugiej patelni podsmażyć polędwiczki – z obu stron, również na sklarowanym maśle.
Podsmażone pory przełożyć na mięso. Podlać winem (można dać więcej niż ½ szklanki). Gotować na dużym ogniu, by alkohol odparował. Zalać śmietaną. Dusić pod przykryciem około 15 minut.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa zaprasza na doskonałe polędwiczki wieprzowe w sosie porowym,...
Rybę zamarynować: filety pokroić na dużą kostkę, przełożyć do miski, dodać sos teriya ...
Pieczeń dla górnika;-)
Rybę skropić sokiem z cytryny, solidnie przyprawić solą i pieprzem. Posmarować roztop ...
Umyty i osuszony schab oprószyć solą i pieprzem, natrzeć majerankiem i skropić sokiem z cytryny...