Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Szybki sernik z malinami

Opis przygotowania

Jajka wybić do kielicha miksera. Posłodzić erytrolem. Dodać śmietanę. Uperfumować pastą waniliową. Posolić. Wkruszyć twaróg. Wszystko dobrze zmiksować i przelać do tortownicy (średnica 24 cm, spód wyścielony papierem do pieczenia, dodatkowo spód i boki wysmarowane masłem). Na wierzchu ułożyć maliny.

Piec przez ok. 50 minut w temp. 170 st. C. Piekarnik wyłączyć, uchylić drzwiczki i wystudzić.

Przed podaniem schłodzić w lodówce.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 519
Ewa gotuje - odc. nr 519

Jesień to doskonała pora roku na potrawy z ziemniaków, więc w kolejnym...

 

Podobne przepisy

Torcik red velvet

Miękkie masło utrzeć w misce. Uperfumować miąższem z laski wanilii...

Rolada waflowa z bakaliami

Składniki masy połączyć i zagotować. Wystudzić. Dodać drobno pokrojone orzechy laskow ...

Sernik lwowski

Najlepiej smakuje z herbatą i konfiturą truskawkową;-)

Tort makowy z brzoskwiniami

Z kremem waniliowym!

Wróć do listy przepisów