Jajka utrzeć z cukrem, dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia oraz śmietanę - na przemian. Na samym końcu podzielić ciasto na dwie połowy, do części wmieszać kokos, do drugiej części mak. Przelać do foremek natłuszczonych masłem. Piec na złoty kolor w temperaturze 180 st. C przez około 40 minut. Posypać cukrem pudrem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Ewa Wachowicz gotuje tradycyjną wielkanocną zupę chrzanówkę lub, jak mówią...
Mąkę wysiekać z masłem. Drożdże rozetrzeć z cukrem i śmietaną, dodać jajka i sól, zar ...
Ciasto francuskie rozwinąć i pokroić na 15 kwadratów tej samej wielkości. Ułożyć w tr ...
Bita śmietana, truskawki i bezy...
Wiejskie dziewczęta w welonach - tak brzmi oryginalna nazwa tego deseru;-)