Miętę wrzucić do garnka z wodą. Zagotować. Wyłączyć kuchenkę i zostawić w wodzie na kilka minut. Miętę wyłowić i odcisnąć na sicie. Posłodzić cukrem trzcinowym. Wlać sok z cytryn. Zagotować i rozlać do wyparzonych butelek.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Po wakacyjnej przerwie Ewa Wachowicz przywita widzów Polsatu w jej krakowskim...
Kurczaka włożyć do zamykanego plastikowego worka. W miseczce wymieszać sok z limonki, ...
Na stolnicę przesiać mąkę, posiekać z zimnym masło. Gdy zacznie przypominać kruszonkę, zrobić kopczyk...
Z całych jabłek usunąć ogonki i gniazda nasienne. Płytko naciąć skórkę (dookoła), aby ...
Przesianą mąkę posiekać z masłem, dodać cukier, proszek do pieczenia, jajka, żółtka, ...