
Filety oskórować i zmielić w maszynce do mięsa. Dorzucić posiekany czosnek. Dodać szalotkę pokrojoną w drobną kostkę. Wybić jajko. Przyprawić solą i pieprzem. Dorzucić namoczoną i odciśniętą kajzerkę. Wymieszać i wyrobić ręką. Dodać zieleninę (koperek posiekać, listki bazylii porwać na mniejsze kawałki). Doprawić gałką muszkatołową. Dobrze wymieszać. Uformować niewielkie kotlety i usmażyć na mocno rozgrzanym maśle.
Bułki przekroić na pół i zapiec na blasze lub patelni grillowej. Posmarować sosem tatarskim. Nałożyć sałatę, burgery, sos tatarski, pokrojone ogórki, sos i plasterki pomidora.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Przed tygodniem Ewa spoglądała na Babią Górę z tarasu widokowego w krakowskich...
Jajko wybić do miski i roztrzepać, dodać cukier, sól, ocet i ubić na pianę. Stopniowo ...
Na patelni podgrzać 2 łyżki cukru, dodać świeżo startą skórkę z cytryny, skarmelizowa ...
Magia lubczyku!
Mięso pokroić w kostkę, przełożyć do zamykanego naczynia. Wlać wino...