Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Muffinki pomarańczowe

Opis przygotowania

Jajka wybić do miski. Wsypać cukier i utrzeć. Porcjami dodać mąkę, mleko i olej cały czas lekko ucierając. Mniej więcej w połowie miksowania wsypać sodę i proszek do pieczenia.

Dodać skórkę otartą z pomarańczy i świeżo wyciśnięty sok. Uperfumować aromatem pomarańczowym. Zmiksować i nałożyć do foremek na babeczki (do ⅔ wysokości). Posypać cukrem trzcinowym.

Piec przez 20-25 minut w temp. 180 st. C.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 512
Ewa gotuje - odc. nr 512

Tym razem widzów czeka niespodzianka – gościem programu będzie aktorka...

 

Podobne przepisy

Sernik z waniliowym crème brûlée

Na spodzie z ciasteczek...

Lody solony karmel

Bez maszynki i bez mieszania podczas mrożenia!

Kandyzowana skórka cytrynowa

Świetny dodatek do wypieków!

Ciasto ryżowe z pomarańczami

Deserowa wariacja na temat risotto...

Wróć do listy przepisów