Solidny kawał indyczej piersi pokroić w poprzek włókien na centymetrowe plastry. Mięso rozbić tłuczkiem (podobnie jak na schabowe) i pokroić na mniejsze porcje. Indycze plastry przyprawić solą i pieprzem, panierować w roztrzepanym jajku i płatkach migdałowych.
Na patelni rozgrzać olej (najlepszy będzie arachidowy). Dodać kostkę masła. Wrzucić kawałki mięsa i szybko usmażyć z obu stron.
Podawać z sałatą i połówkami pomidorków koktajlowych (warzywa posolić, skropić oliwą i sokiem z cytryny).
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa Wachowicz przygotuje potrawy wedle diety Michela Montignaca....
Topinambur obrać, pokroić na krążki o grubości ok. 1 1/2 cm. Ugotowa ...
Szynkę pokroić na małe kawałki i wrzucić na patelnię (włoski przysmak można zastąpić ...
Znakomicie smakują z kwaśną śmietaną lub z... kiełbasą z pstrąga!
Na dużej patelni rozgrzać masło i wrzucić wątróbkę. Obsmażyć na ostrym ogniu ze wszys ...