Filety przekroić wzdłuż na pół. Przykryć folią spożywczą i delikatnie rozbić. Z obu stron przyprawić solą i pieprzem. Owinąć boczkiem (po 2 plasterki na każdy kawałek mięsa).
Na patelni rozgrzać oliwę. Ułożyć i usmażyć kurczaka (z każdej strony przez 2-3 minuty). Pod koniec na patelni umieścić połówkę cytryny. Podlać winem. Wycisnąć sok z drugiej połówki cytryny. Dorzucić rozmaryn. Gdy sos lekko odparuje przykryć i dusić przez chwilę.
Podawać z pieczonymi ziemniakami i pomidorkami koktajlowymi z grilla.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku Ewa ugotuje zupę kalafiorową z domowymi kluseczkami...
Klasyk z Francji;-)
Wyjątkowo chrupiący!
Z kurczakiem, boczniakami i szpinakiem...
Na bloku soli himalajskiej...