Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Racuchy szpinakowe

Opis przygotowania

Szpinak wrzucić do robota. Wybić jajka. Wlać mleko i olej. Zmiksować na gładko. Wsypać przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Przyprawić solą i jeszcze raz zmiksować. Odstawić na 15-20 minut.

Zrobić sos. Mleko wlać do rondelka. Dodać śmietankę. Wymieszać i podgrzać. Dodać ser starty na grubych oczkach. Podgrzewać dalej cały czas mieszając. Gdy ser się roztopi zagęścić mąką ziemniaczaną rozrobioną w odrobinie zimnej wody. Doprawić gałką muszkatołową.

Na mocno rozgrzanym oleju usmażyć racuchy – na złoty kolor, z dwóch stron.

Podawać z sosem serowym.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 492
Ewa gotuje - odc. nr 492

Jesienią w kuchni Ewy Wachowicz nie może zabraknąć potraw z leśnych grzybów....

 

Podobne przepisy

Roladki wołowe z oliwkami

Mięso pokroić na plastry – w poprzek włókien. Przykryć folią, rozbić dość cienko...

Pieczona pierś indyka w sosie śliwkowym

Podana z zielonym purée!

Perliczka na miodzie

Nadobna perlica boczkiem rumianym otulona.

Gulasz z mięsem mielonym

Wołowo-wieprzowy;-)

Wróć do listy przepisów