Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Szaszłyki gruzińskie

Opis przygotowania

Mięso pokroić w dość dużą kostkę. Cebulę posiekać w półplastry. Przełożyć do miski. Wlać ocet jabłkowy. Przyprawić solą i pieprzem. Dorzucić liście laurowe. Do tak przygotowanej marynaty wrzucić wieprzowinę. Wymieszać, przykryć i na całą dobę wstawić do lodówki.

Zamarynowane mięso nabić na szpadki. Upiec nad żarem (ok. 30 minut, od czasu do czasu obrócić).

Szaszłyki zdjąć ze szpadek (najlepiej odciąć ostrym nożem) i wymieszać z pokrojoną w plastry cebulą. Podawać z sałatką szwedzką.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 489
Ewa gotuje - odc. nr 489

Dziś będzie międzynarodowo! Zobaczymy jak przyrządzić polski krem z ziemniaków....

 

Podobne przepisy

Karkówka bez grama soli

Na dno gęsiarki wlać olej (może być rzepakowy), ułożyć plastry słoniny, na niej 3-4 s ...

Gulasz z mięsem mielonym

Wołowo-wieprzowy;-)

Gęsie pipki

Znany w całej Galicji gulasz z gęsich żołądków.

Kapusta z grochem

Wigilijna klasyka;-)

Wróć do listy przepisów