
Mięso pokroić w dość dużą kostkę. Cebulę posiekać w półplastry. Przełożyć do miski. Wlać ocet jabłkowy. Przyprawić solą i pieprzem. Dorzucić liście laurowe. Do tak przygotowanej marynaty wrzucić wieprzowinę. Wymieszać, przykryć i na całą dobę wstawić do lodówki.
Zamarynowane mięso nabić na szpadki. Upiec nad żarem (ok. 30 minut, od czasu do czasu obrócić).
Szaszłyki zdjąć ze szpadek (najlepiej odciąć ostrym nożem) i wymieszać z pokrojoną w plastry cebulą. Podawać z sałatką szwedzką.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Dziś będzie międzynarodowo! Zobaczymy jak przyrządzić polski krem z ziemniaków....
Papryczkę (bez pestek) drobno posiekać...
Kapustę poszatkować, przełożyć do garnka z grubym dnem, podlać wodą...
Hinduski klasyk na bazie soczewicy;-)
Jarzyny posiekać w „makaronik” (czyli drobne słupki czy też paseczki, zwa ...