Mięso pokroić w dość dużą kostkę. Cebulę posiekać w półplastry. Przełożyć do miski. Wlać ocet jabłkowy. Przyprawić solą i pieprzem. Dorzucić liście laurowe. Do tak przygotowanej marynaty wrzucić wieprzowinę. Wymieszać, przykryć i na całą dobę wstawić do lodówki.
Zamarynowane mięso nabić na szpadki. Upiec nad żarem (ok. 30 minut, od czasu do czasu obrócić).
Szaszłyki zdjąć ze szpadek (najlepiej odciąć ostrym nożem) i wymieszać z pokrojoną w plastry cebulą. Podawać z sałatką szwedzką.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Dziś będzie międzynarodowo! Zobaczymy jak przyrządzić polski krem z ziemniaków....
Mięso umyć, osuszyć, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, oprószyć solą i pieprzem. Masło ...
Formę żaroodporną (26 cm x 26 cm) wysmarować masłem. Śmietankę wymieszać z mlekiem...
Rybę zamarynować: filety pokroić na dużą kostkę, przełożyć do miski, dodać sos teriya ...
Filety z dorsza rozmrozić, pokroić na zgrabne kawałki, posypać solą ze wszystkich str ...