Piekarnik rozgrzać do 240 st. C. Formę (średnica 24 cm) wysmarować masłem i wstawić do lodówki. Czekolady rozpuścić (osobno), do każdej dodać po 125 g masła. Roztrzepać i dodać po 2 jajka. Przyprawić solą. Połączyć z mąką - po 65 g.
Do masy ciemnej dodać żurawinę, wymieszać i przelać do formy. Następnie nałożyć masę jasną. Foremkę włożyć do piekarnika, piecyk wyłączyć. Gdy piekarnik wystygnie, ciasto będzie gotowe (co potrwa mniej więcej 2 godziny).
Podawać z żurawiną.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku Ewa Wachowicz przygotuje rybę zapiekaną pod chrzanem...
W rondlu o szerokim dnie ułożyć wydrylowane śliwki. Zalać wodą z cukrem, postawić na ...
Do garnka wlać wodę, dodać masło, roztopić. Posłodzić, dodać kakao. Podgrzewać 5-7 mi ...
Wyspiarska wersja krakowskiego piszingera...
Na bazie serka homogenizowanego;-)