Awokado przekroić na pół, usunąć pestki i za pomocą łyżki wyjąc miąższ. Przełożyć do miksera. Skropić sokiem z limonki. Wlać jogurt i zimny rosół. Dorzucić posiekaną natkę pietruszki oraz koperek. Zmiksować na gładki krem. Przyprawić solą i pieprzem. Schłodzić w lodówce.
Przed podaniem udekorować natką pietruszki i drobno pokrojoną rzodkiewką.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Gdy robi się coraz cieplej a lato tuż, tuż sięgamy po receptury na chłodniki,...
Pożywny bulion "z wkładką" zwany jest żydowską aspiryną.
Znakomity probiotyk i świetna baza do zupy;-)
Zupa z dyni o smaku... orzechów! Czemu nie;-)
Marchewki, pietruszkę i selera pokroić na kawałki, pora obrać z wierzchnich liści, ce ...