/ Przepisy / Chłodnik z awokado

Opis przygotowania

Awokado przekroić na pół, usunąć pestki i za pomocą łyżki wyjąc miąższ. Przełożyć do miksera. Skropić sokiem z limonki. Wlać jogurt i zimny rosół. Dorzucić posiekaną natkę pietruszki oraz koperek. Zmiksować na gładki krem. Przyprawić solą i pieprzem. Schłodzić w lodówce.

Przed podaniem udekorować natką pietruszki i drobno pokrojoną rzodkiewką.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 484
Ewa gotuje - odc. nr 484

Gdy robi się coraz cieplej a lato tuż, tuż sięgamy po receptury na chłodniki,...

 

Podobne przepisy

Rosół z fasolą i farfelkami

Pożywny bulion "z wkładką" zwany jest żydowską aspiryną.

Zakwas na barszcz czerwony

Znakomity probiotyk i świetna baza do zupy;-)

Krem dyniowy z masłem orzechowym

Zupa z dyni o smaku... orzechów! Czemu nie;-)

Zupa ogórkowa

Marchewki, pietruszkę i selera pokroić na kawałki, pora obrać z wierzchnich liści, ce ...

Wróć do listy przepisów