Zacząć od farszu. Na patelni rozgrzać masło. Wrzucić pokrojone w kostkę cebule. Gdy się zeszklą dodać pieczarki pokrojone w plastry. Posolić i podsmażyć. Dodać musztardę i przecier. Przyprawić papryką. Wymieszać i odstawić.
Mięso pokroić w plastry. Rozbić – podobnie jak na schabowe. Przyprawić solą i pieprzem. Na każdy plaster nałożyć łyżkę farszu i zwinąć. Roladki obtoczyć w mące. Nadmiar strzepać. Usmażyć na gorącym maśle.
Podawać na sałacie.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W sobotę przed Niedzielą Palmową Ewa zacznie przygotowania do Wielkanocy....
Po prostu wątróbka - tym razem gęsia...
Świąteczna wołowina faszerowana spyrką;-)
Pomidory naciąć na czubku, włożyć na chwilę do wrzątku, po czym obrać ze skórki. Prze ...
Nadobna perlica boczkiem rumianym otulona.