Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Polonezy schabowe

Opis przygotowania

Zacząć od farszu. Na patelni rozgrzać masło. Wrzucić pokrojone w kostkę cebule. Gdy się zeszklą dodać pieczarki pokrojone w plastry. Posolić i podsmażyć. Dodać musztardę i przecier. Przyprawić papryką. Wymieszać i odstawić.

Mięso pokroić w plastry. Rozbić – podobnie jak na schabowe. Przyprawić solą i pieprzem. Na każdy plaster nałożyć łyżkę farszu i zwinąć. Roladki obtoczyć w mące. Nadmiar strzepać. Usmażyć na gorącym maśle.

Podawać na sałacie.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 476
Ewa gotuje - odc. nr 476

W sobotę przed Niedzielą Palmową Ewa zacznie przygotowania do Wielkanocy....

 

Podobne przepisy

Klops z indyka

Znakomity na zimno, jak i na ciepło;-)

Łosoś teriyaki

Rybę dokładnie umyć. Ułożyć w zamykanym pojemniku...

Bakłażany pod parmezanem

Włoski klasyk - bakłażany zapiekane z sosem pomidorowym, mozzarellą i parmezanem.

Karminadle

ięso przełożyć do miski. Przyprawić roztartym w dłoniach tymiankiem...

Wróć do listy przepisów