/ Przepisy / Filety z kurczaka w sosie chili

Opis przygotowania

Mięso przekroić wzdłuż na pół. Przełożyć do naczynia żaroodpornego.

Z limonki otrzeć skórkę – do miseczki. Wycisnąć sok. Dodać sos chili, sos sojowy i olej ryżowy. Przyprawić pieprzem, wymieszać i przelać na filety. Wstawić na 40 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C. Co 10 minut obrócić na drugą stronę.

Po upieczeniu udekorować pokrojoną papryką, kolendrą, szczypiorkiem i prażonym sezamem.

Podawać z różyczkami brokułu ugotowanymi al dente oraz ryżem z kawałkami ananasa.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 476
Ewa gotuje - odc. nr 476

W sobotę przed Niedzielą Palmową Ewa zacznie przygotowania do Wielkanocy....

 

Podobne przepisy

Wołowina duszona w słoiku

Sztuka mięsa nieco inaczej...

Falafele

Na kaszy jaglanej!

Pijane polędwiczki

W bourbonie;-)

Łosoś z grilla

Rybka lubi na ruszt!

Wróć do listy przepisów