Do miksera wrzucić rozdrobnione mięso z indyka, dodać musztardę, majonez, ser i czosnek. Zmiksować na gładką masę, doprawić solą i pieprzem. Do gotowej pasty można dodać pokrojony szczypiorek.
Rybki odcedzić z oleju, wrzucić do miksera, dodać kapary, cebulę i gęsty ser twarogowy (gotowy - do smarowania kanapek). Zmiksować. Na końcu doprawić solą i pieprzem, można wymieszać z pokrojonym koperkiem. Pasta po zrobieniu jest dość rzadka, więc trzeba przełożyć ją do pojemnika i schłodzić w lodówce. Po jakimś czasie stanie się kremowa i będzie idealna do smarowania.
Świetnie komponuje się z ciemnym pieczywem, z plasterkami kiszonego ogórka małosolnego.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Wrzesień, nowy sezon z Ewą. Tym razem dowiemy się, jak zrobić pyszne pierwsze...
Obranego selera pokroić na cieniuteńkie plasterki (można użyć szatkownicy do ogórków) ...
Młode ziemniaki umyć, przekroić na pół. Ułożyć na blasze. Skropić oliwą. Oprószyć gru ...
omidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i usunąć gniazda nasienne...
Ser przetrzeć przez sito, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, śmietanę i obie pa ...