/ Przepisy / Pasty kanapkowe

Opis przygotowania

Do miksera wrzucić rozdrobnione mięso z indyka, dodać musztardę, majonez, ser i czosnek. Zmiksować na gładką masę, doprawić solą i pieprzem. Do gotowej pasty można dodać pokrojony szczypiorek.

Rybki odcedzić z oleju, wrzucić do miksera, dodać kapary, cebulę i gęsty ser twarogowy (gotowy - do smarowania kanapek). Zmiksować. Na końcu doprawić solą i pieprzem, można wymieszać z pokrojonym koperkiem. Pasta po zrobieniu jest dość rzadka, więc trzeba przełożyć ją do pojemnika i schłodzić w lodówce. Po jakimś czasie stanie się kremowa i będzie idealna do smarowania.

Świetnie komponuje się z ciemnym pieczywem, z plasterkami kiszonego ogórka małosolnego.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 162
Ewa gotuje - odc. nr 162

Wrzesień, nowy sezon z Ewą. Tym razem dowiemy się, jak zrobić pyszne pierwsze...

 

Podobne przepisy

Majonezy smakowe

Domowe sosy na bazie majonezu!

Masło czosnkowe

W moździerzu wymieszać...

Śledzie cytrynowe w oleju lnianym

Idealna przystawka na wigilijny stół! Świętą tuż tuż...

Wróć do listy przepisów