Śmietankę podgrzać. Dorzucić połamaną czekoladę. Roztopić.
Żółtka utrzeć z cukrem. Stopniowo dolać śmietankę z czekoladą cały czas miksując. Miskę umieścić na garnku z wrzątkiem i ubijać jeszcze przez chwilę.
Mus przełożyć do słoiczków i odstawić do wystudzenia.
Maliny z cukrem podgrzać w garnku. Gdy się rozpadną przetrzeć przez gęste sitko. Wystudzić i nałożyć na krem czekoladowy. Następnie lekko schłodzić w lodówce.
Udekorować plasterkami truskawek i listkami mięty.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Przed nami długi majowy weekend, a co za tym idzie start sezonu grillowego....
Na stolnicę przesiać mąkę tortową, dosypać krupczatkę...
Białka oddzielić od żółtek. Masło utrzeć, dodać cukier, żółtka, orzechy, przesianą mą ...
Składniki posiekać nożem. Zagnieść ciasto, zawinąć w folię i włożyć do lodówki na co ...
Z kakao i orzechami włoskimi...