/ Przepisy / Krem czekoladowy z musem malinowym

Opis przygotowania

Śmietankę podgrzać. Dorzucić połamaną czekoladę. Roztopić.

Żółtka utrzeć z cukrem. Stopniowo dolać śmietankę z czekoladą cały czas miksując. Miskę umieścić na garnku z wrzątkiem i ubijać jeszcze przez chwilę.

Mus przełożyć do słoiczków i odstawić do wystudzenia.

Maliny z cukrem podgrzać w garnku. Gdy się rozpadną przetrzeć przez gęste sitko. Wystudzić i nałożyć na krem czekoladowy. Następnie lekko schłodzić w lodówce.

Udekorować plasterkami truskawek i listkami mięty.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 450
Ewa gotuje - odc. nr 450

Przed nami długi majowy weekend, a co za tym idzie start sezonu grillowego....

 

Podobne przepisy

Rolada dwukolorowa

Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Stopniowo ...

Bułeczki cynamonowe

Zrobić zaczyn – drożdże wymieszać z 2 łyżkami cukru oraz wodą. Odstawić...

Gofry z batatem

Belgijski przysmak nieco inaczej!

Domowe babeczki

Mąkę, cukier i proszek do pieczenia wymieszać w dużej misce. Dodać rozpuszczone masło ...

Wróć do listy przepisów