Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Muffiny z jarmużem

Opis przygotowania

Liście jarmużu umyć, osuszyć i odsączyć z nadmiaru wody. Przełożyć do robota, wlać olej oraz sok z cytryny i zblendować.

Jajka wybić do miski. Wsypać cukier. Posolić i dobrze zmiksować. Gdy jaja zbieleją, wsypać mąkę i proszek do pieczenia. Uperfumować ekstraktem waniliowym. Dodać jarmuż i wymieszać lub zmiksować na wolnych obrotach.

Ciasto przełożyć do foremek na babeczki (do 2/3 wysokości).

Piec przez 25 minut w temp. 180 st. C.

Po wystudzeniu udekorować lukrem (cukier utrzeć z sokiem z cytryny, zabarwić kurkumą).

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 335
Ewa gotuje - odc. nr 335

Ewa uwielbia grillować i imprezować na świeżym powietrzu. Z tego powodu...

 

Podobne przepisy

Ciasteczka wycinanki

Miękkie masło zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym, dodać przesianą mąkę i jajko. W ...

Ciasto czekoladowe z żurawiną

Piekarnik rozgrzać do 240 st. C. Formę (średnica 24 cm) wysmarować masłem i wstawić d ...

Ciasto kokosowe

Masło utrzeć z cukrem pudrem, po jednym dodać żółtka i stopniowo jajka (by masa się n ...

Matcha-misu

Deser a'la tiramisu z zieloną herbatą...

Wróć do listy przepisów