
Li¶cie jarmużu umyć, osuszyć i ods±czyć z nadmiaru wody. Przełożyć do robota, wlać olej oraz sok z cytryny i zblendować.
Jajka wybić do miski. Wsypać cukier. Posolić i dobrze zmiksować. Gdy jaja zbielej±, wsypać m±kę i proszek do pieczenia. Uperfumować ekstraktem waniliowym. Dodać jarmuż i wymieszać lub zmiksować na wolnych obrotach.
Ciasto przełożyć do foremek na babeczki (do 2/3 wysoko¶ci).
Piec przez 25 minut w temp. 180 st. C.
Po wystudzeniu udekorować lukrem (cukier utrzeć z sokiem z cytryny, zabarwić kurkum±).
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Ewa uwielbia grillować i imprezować na ¶wieżym powietrzu. Z tego powodu...
Masło przełożyć do rondelka, roztopić...
Jajka utrzeć z cukrem, dodać m±kę przesian± z proszkiem do pieczenia oraz ¶mietanę - ...
¦liwki przekroić na pół i pozbawić pestek. Miękkie masło utrzeć ze szklank± cukru. Gd ...
Białka oddzielić od żółtek. Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym ...