Miękkie masło przełożyć do miski i utrzeć. Porcjami wsypać cukier, zmiksować. Po jednym wybić jajka, wymieszać mikserem. Dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Zmiksować.
Wlać mleko. Utrzeć. Wsypać wiórki kokosowe i dokładnie wymieszać na wolnych obrotach. Przełożyć do keksówki (natłuszczonej masłem klarowanym i wysypanej bułką tartą).
Piec przez 45 minut w temp. 170 st. C.
Wystudzić. Pokryć czekoladą (tabliczkę wystarczy roztopić z masłem w gorącej kąpieli wodnej). Posypać prażonymi wiórkami.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Ramen to potrawa, która w ciągu kilku ostatnich lat zrobiła u nas sporą...
Naszpikowany bakaliami...
Mąkę przesiać na stolnicę, dosypać cukier, zrobić dołek, wybić jajka i dodać żółtka ( ...
Jabłka umyć, wydrążyć gniazda nasienne. Naciąć delikatnie po obwodzie (podczas piecze ...
Owoce starannie wyszorować...