/ Przepisy / Kotlet po chorwacku

Opis przygotowania

Ogórki pokroić w drobną kostkę. Przełożyć do miski z kwaśną śmietaną. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, majonez i musztardę. Dorzucić posiekaną natkę pietruszki. Przyprawić solą i pieprzem. Zakwasić sokiem z cytryny. Wymieszać i odstawić do przegryzienia.

Mięso przykryć folią i dobrze rozbić (jak na roladę). Przyprawić z obu stron solą i pieprzem. Na każdym plastrze położyć na przemian po 2 plasterki sera i szynki. Zwinąć w rulon. Obtoczyć w mące, zanurzyć w roztrzepanych jajkach, posypać bułką tartą. Usmażyć z każdej strony na mocno rozgrzanym maśle klarowanym.

Odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Podawać z sosem i cząstkami cytryny.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 435
Ewa gotuje - odc. nr 435

Kolejny odcinek programu zacznie się od przyrządzenia dyni piżmowej. Warzywo...

 

Podobne przepisy

Kaszanka z rusztu inaczej

Kaszankę włożyć do jednorazowej podłużnej foremki z folii aluminiowej, dodać oczyszcz ...

Gołąbki z kaszanką

Niby gołąbki a w środku zaskoczenie...

Policzki z dzika

Dziczyzna godna królewskiego stołu!

Schab i pieczarki z rusztu

W marynacie z musztardy...

Wróć do listy przepisów