Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Ziemniaki z patelni

Opis przygotowania

Ziemniaki umyć i ugotować w mundurkach. Lekko wystudzić, obrać i pokroić na plastry.

Boczek pokroić w drobną kostkę, wysmażyć na patelni bez tłuszczu. Jeśli jest chudy, dodać nieco masła. Pod koniec dorzucić pokrojoną w kostkę cebulę.

Plastry ziemniaków przełożyć na patelnię ze zrumienionym boczkiem i cebulą, przyprawić do smaku solą i wymieszać. Wszystko razem podgrzać i od razu podawać. Najlepiej przełożyć na duży półmisek. Można udekorować gałązkami rozmarynu.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 194
Ewa gotuje - odc. nr 194

W kolejnym odcinku programu Ewa Wachowicz pokaże, jak w domowych warunkach...

 

Podobne przepisy

Chłodnik po warszawsku

Na cielęcinie i włoszczyźnie ugotować rosół. Mięso i jarzyny wyjąć...

Kimchi

Pikantna kiszonka po koreańsku!

Bakłażany pod parmezanem

Włoski klasyk - bakłażany zapiekane z sosem pomidorowym, mozzarellą i parmezanem.

Domowy przecier z pomdorów

Świetna baza do pomidorówki lub sosu do spaghetti...

Wróć do listy przepisów