/ Przepisy / Piwne tiramisu

Opis przygotowania

Schłodzony serek przełożyć do miski. Wlać zimną śmietankę i ubić. Dodać cukier puder i zmiksować. Uperfumować ekstraktem waniliowym. Wlać mniej więcej 75 ml piwa. Wymieszać.

W reszcie piwa namoczyć biszkopty. Ułożyć na dnie słoiczka. Nałożyć masę serową. Na masę dać rozgniecione maliny. Wszystkie czynności powtórzyć. Posypać kakao. Udekorować maliną. W ten sam sposób zrobić kolejne desery.

Schłodzić w lodówce.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 431
Ewa gotuje - odc. nr 431

Sezon grzybowy w pełni, pogoda sprzyja, więc w programie nie może zabraknąć...

 

Podobne przepisy

Sernik baskijski

Kremowy w środku, przypalony na wierzchu;-)

Rzeszowiak

Żółtka utrzeć z cukrem. Mąkę przesiać, posiekać nożem z masłem. Dodać utarte żółtka, ...

Ciasto pomidorowe

Z bananem!

Tort czekoladowo-kokosowy

Białka ubić, dodać cukier, żółtka, mąkę, budyń i proszek do pieczenia. Wymieszać. Cia ...

Wróć do listy przepisów