Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Zupa z czosnku niedźwiedziego

Opis przygotowania

W garnku rozgrzać masło. Wrzucić posiekane cebule. Gdy się zeszklą, dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Wymieszać. Po chwili smażenia zalać wywarem. Przykryć i gotować do miękkości.

Czosnek umyć, łodygi odciąć i odłożyć (można zrobić na nich pesto) a liście posiekać i wrzucić do zupy. Po kilku minutach zmiksować. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Podawać z ugotowanymi na twardo jajkami przepiórczymi i gęstym jogurtem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 422
Ewa gotuje - odc. nr 422

Choć czosnek niedźwiedzi jest pod częściową ochroną i rosnącego dziko zrywać...

 

Podobne przepisy

Zupa koperkowa z brukselką

Kolejna odsłona jarzynowej!

Krem z pieczarek

Pieczarki obrać, przekroić na pół, przełożyć do naczynia żaroodpornego. Dodać pokrojo ...

Żurek na wędzonce

Grzyby namoczyć w zimnej wodzie...

Rosół królewski

Z ziemniakami, smażoną wątróbką, pieczarkami i jajkiem poszetowym!

Wróć do listy przepisów