Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Zupa borówkowa

Opis przygotowania

W garnku zagotować litr wody. Wsypać rozmrożone borówki. Posłodzić do smaku i zagotować. Mąkę rozrobić w 100 ml zimnej wody. Do borówek wlać sok z cytryny. Zagęścić mąką.

Zupę podawać z makiełkami lub makaronem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 530
Ewa gotuje - odc. nr 530

Tuż przed świętami Ewa Wachowicz zaprosi widzów pod Babią Górę. Boże Narodzenie...

 

Podobne przepisy

Barszcz biały na otrębach

Na wielkanocne śniadanie;-)

Grochówka strażacka

Jeśli robimy obiad dla strażaka, grochówka jest pozycją obowiązkową!

Zupa warzywna z ajvarem

Na bałkańską nutę;-)

Zupa śliwkowa

Na węgierkach!

Wróć do listy przepisów