Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Zupa borówkowa

Opis przygotowania

W garnku zagotować litr wody. Wsypać rozmrożone borówki. Posłodzić do smaku i zagotować. M±kę rozrobić w 100 ml zimnej wody. Do borówek wlać sok z cytryny. Zagę¶cić m±k±.

Zupę podawać z makiełkami lub makaronem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WY¦LIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 530
Ewa gotuje - odc. nr 530

Tuż przed ¶więtami Ewa Wachowicz zaprosi widzów pod Babi± Górę. Boże Narodzenie...

 

Podobne przepisy

Zupa jarzynowo-szczawiowa

Lekko kwa¶na, z duż± ilo¶ci± warzyw;-)

Zupa z bakłażanem i pomidorami

Jesienna jarzynówka!

Zakwas na żurek

Bez glutenu!

Fabada asturiana

Hiszpańska zupa fasolowa z chorizo;-)

Wróć do listy przepisów