Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Zupa borówkowa

Opis przygotowania

W garnku zagotować litr wody. Wsypać rozmrożone borówki. Posłodzić do smaku i zagotować. Mąkę rozrobić w 100 ml zimnej wody. Do borówek wlać sok z cytryny. Zagęścić mąką.

Zupę podawać z makiełkami lub makaronem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 530
Ewa gotuje - odc. nr 530

Tuż przed świętami Ewa Wachowicz zaprosi widzów pod Babią Górę. Boże Narodzenie...

 

Podobne przepisy

Kociołek leśników

Grzybowa na boczku i kiełbasie myśliwskiej;-)

Zalewajka na białej kiełbasie

Tradycyjna zupa na Wielkanoc.

Lohikeitto, czyli fińska zupa rybna

Z łososiem i pstrągiem zawojskim!

Wodzionka

Zupa na gwoździu...

Wróć do listy przepisów