Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Kandyzowana skórka cytrynowa

Opis przygotowania

Owoce wyszorować i sparzyć wrzątkiem. Obrać nożykiem do warzyw, odcinając tylko żółtą część skórki. Pokroić w bardzo drobną kostkę. Wsypać na patelnię. Dodać cukier i smażyć tak długo, aż skórka zrobi się chrupiąca. Wystudzić i przełożyć do słoika.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 416
Ewa gotuje - odc. nr 416

W Wielką Sobotę Ewa pokaże, jak przygotować drzewko wielkanocne –...

 

Podobne przepisy

Chałka z szafirom

Plecione ciasto drożdżowe z szafranem;-)

Tort angielski

Wyspiarska wersja krakowskiego piszingera...

Ciasto z jabłkami

Mąkę przesiać na stolnicę z proszkiem do pieczenia. Dodać mąkę krupczatkę...

Owoce pod koglem-moglem

Morele, brzoskwinia i gruszka...

Wróć do listy przepisów