Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Kandyzowana skórka cytrynowa

Opis przygotowania

Owoce wyszorować i sparzyć wrzątkiem. Obrać nożykiem do warzyw, odcinając tylko żółtą część skórki. Pokroić w bardzo drobną kostkę. Wsypać na patelnię. Dodać cukier i smażyć tak długo, aż skórka zrobi się chrupiąca. Wystudzić i przełożyć do słoika.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 416
Ewa gotuje - odc. nr 416

W Wielką Sobotę Ewa pokaże, jak przygotować drzewko wielkanocne –...

 

Podobne przepisy

Ciasteczka francuskie z borówkami

Ciasto francuskie rozwinąć i pokroić na 15 kwadratów tej samej wielkości. Ułożyć w tr ...

Klasyczna waniliowa panna cotta

Z sosem malinowym;-)

Rolada kokosowa

Wodę zagotować z masłem, cukrem i kakao. Do ciepłej masy wsypać zmielone herbatniki.Z ...

Ciasto z jabłkami w pianie

Na kruchym spodzie!

Wróć do listy przepisów