Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Klops z papryką

Opis przygotowania

Z papryk usunąć gniazda nasienne. Pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na klarowanym maśle. Odstawić do wystudzenia.

Do mięsa dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Wybić 3 całe jajka i 1 żółtko (białko zostawić na później). Wsypać bułkę tartą. Dodać musztardę, przecier oraz majeranek i dobrze wyrobić. Dorzucić podsmażoną paprykę i pokrojony w kosteczkę ser. Przyprawić solą i pieprzem. Wsypać wędzoną paprykę i wymieszać.

 

Keksówkę wyścielić namoczonym w wodzie papierem do pieczenia. Na dnie umieścić gałązki rozmarynu. Nałożyć masę. Ugnieść. Wierzch wyrównać i posmarować roztrzepanym białkiem. Udekorować rozmarynem.

Piec przez godzinę w temp. 180 st. C (z termoobiegiem).

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 416
Ewa gotuje - odc. nr 416

W Wielką Sobotę Ewa pokaże, jak przygotować drzewko wielkanocne –...

 

Podobne przepisy

Risotto z prawdziwkami

Kuchnia włoska dla wegetarian!

Gołąbki w żurku

W osolony wrzątek wrzucić główkę kapusty, obrawszy ją uprzednio z wierzchnich zielony ...

Makaron z patelni

Filet z kurczaka pokroić w grubą kostkę, włożyć do zamykanego naczynia, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, przyprawić solą...

Tilapia na pierzynce z porów

Filety rozmrozić, zamarynować w soku z cytryny, przyprawić solą i pieprzem. Imbir i ...

Wróć do listy przepisów