Ciasteczka lub pokrojony w kostkę piernik przełożyć do miski, zalać litrem ciepłej wody i odstawić na noc. Następnego dnia przelać do garnka. Dorzucić rodzynki i orzechy. Przyprawić cynamonem. Przykryć i gotować przez 15 minut.
Dolać kompot z suszu – wraz z owocami. Dosypać przyprawę do piernika. Zakwasić sokiem z cytryny i zmiksować.
Podawać z prażonymi płatkami migdałów.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tuż przed Świętami Bożego Narodzenia Ewa zaproponuje kilka postnych potraw...
Fasolę namoczyć w wodzie - najlepiej przez całą noc. Następnie ugotować
Wodę zagotować z przyprawami. Pod koniec wlać ocet. Wystudzić. Śledzie pokroić na mni ...
Kartoffelsuppe;-)
Dynię rozkroić, usunąć pestki. Odciąć kilogramowy kawałek, obrać ze skóry, pokroić w ...