/ Przepisy / Krokiety z łososiem wędzonym

Opis przygotowania

Ziemniaki obrać i ugotować w osolonym wrzątku. Następnie wystudzić i ugnieść lub przecisnąć przez praskę. Cebulę drobno posiekać i usmażyć na maśle na złoty kolor. Dodać do purée wraz z czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Przyprawić pieprzem. Wymieszać z drobno posiekanym łososiem, koperkiem i bułką tartą. Wybić jajko. Dobrze wymieszać i uformować krokiety (ręce warto zwilżyć wodą). Obtoczyć w zmielonych płatkach migdałowych.

Ułożyć na blasze wyścielonej papierem do pieczenia. Wstawić na 15 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C.

Podawać z barszczem czerwonym.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 410
Ewa gotuje - odc. nr 410

Tuż przed Świętami Bożego Narodzenia Ewa zaproponuje kilka postnych potraw...

 

Podobne przepisy

Skrzydełka na ryżu

Potrawa jednogarmkowa!

Pstrąg na sposób morski

Zacząć od przygotowania solnej kołderki. Białka oddzielić od żółtek i lekko rozbić w ...

Sandacz na makaronie z cukinii

Topinambur obrać, pokroić na krążki o grubości ok. 1  1/2  cm. Ugotowa ...

Wróć do listy przepisów