Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Gofry szpinakowe

Opis przygotowania

Szpinak umyć i osuszyć. Odciąć łodyżki, przełożyć do robota. Wlać oliwę, sok z cytryny i mleko. Posłodzić ksylitolem. Dodać proszek do pieczenia i mąkę. Wybić żółtko i zmiksować.

Białko posolić i ubić trzepaczką. Wymieszać z masą szpinakową. Porcjami wlać do rozgrzanej i natłuszczonej gofrownicy. Upiec gofry. Lekko wystudzić na kratce.

Podawać z serkiem kozim, plastrami awokado (skropić sokiem z cytryny i oliwą) oraz koperkiem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 405
Ewa gotuje - odc. nr 405

Tym razem Ewa zaskoczy widzów nietypowym wykorzystaniem popularnych w naszej...

 

Podobne przepisy

Pieczeń ze schabu

W jednym garnku!

Jaja sadzone

Na teflonowej patelni rozgrzać masło. Ułożyć własnoręcznie przygotowane foremki, wybić jajka...

Kurczak tikka masala

Stworzony w... Szkocji klasyk kuchni indyjskiej

Kompot wigilijny

Suszone owoce zalać wodą (ok. 5 l). Przyprawić goździkami i cynamonem. Zagotować. Pos ...

Wróć do listy przepisów