Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Wątróbkowe pate

Opis przygotowania

Wątróbki umyć, oczyścić, zmiksować. Miksując dodać jajka i wiśniówkę oraz rozpuszczone i lekko przestudzone masło. Masę przelać do „keksówki" wyłożonej folią spożywczą. Piec przez 45 minut w piekarniku w kąpieli wodnej, w temperaturze 150 st. C. Ostudzić. Podawać jako smarowidło.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 88
Ewa gotuje - odc. nr 88

Tym razem Ewa Wachowicz proponuje menu imprezowe. – Mamy karnawał,...

 

Podobne przepisy

Pasta z bakłażana

Bakłażana opiec na ruszcie, przykryć lub przełożyć do wędzarni. Przekroić na pół, wyd ...

Kompot z rabarbaru

Rabarbar umyć, obrać i pokroić na centymetrowe kawałki...

Ziemniaki w boczku

Świetne na przystawkę...

Pesto z liści rzodkiewki i pokrzywy

Do sałatek i makaronu;-)

Wróć do listy przepisów