Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Wątróbkowe pate

Opis przygotowania

Wątróbki umyć, oczyścić, zmiksować. Miksując dodać jajka i wiśniówkę oraz rozpuszczone i lekko przestudzone masło. Masę przelać do „keksówki" wyłożonej folią spożywczą. Piec przez 45 minut w piekarniku w kąpieli wodnej, w temperaturze 150 st. C. Ostudzić. Podawać jako smarowidło.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 88
Ewa gotuje - odc. nr 88

Tym razem Ewa Wachowicz proponuje menu imprezowe. – Mamy karnawał,...

 

Podobne przepisy

Jabłka kiszone

Znakomite do mięs i sałatek;-)

Zielone oliwki z cytrusami

W miseczce wymieszać odcedzone z zalewy oliwki oraz pokrojone na kawałki plasterki ło ...

Jabłka pieczone w cieście

Znakomite na śniadanie lub jako deser!

Oliwki z anchois

Oliwki przełożyć do miseczki, dodać cebulę pokrojoną w piórka...

Wróć do listy przepisów