/ Przepisy / Cwibak z papryką, oliwkami i suszonymi pomidorami

Opis przygotowania

Jajka wybić do miski, wlać olej i zmiksować. Dodać mąkę, proszek do pieczenia i mleko. Wymieszać.

Dorzucić pokrojone papryki, pomidory i oliwki, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać i przełożyć do keksówki wyścielonej papierem do pieczenia. Na wierzchu ułożyć kilka pokrojonych oliwek.

Wstawić na około 45 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C (termoobieg). Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem czy ciasto w środku jest suche.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 399
Ewa gotuje - odc. nr 399

Cwibak na słono – czemu nie! Kolejny odcinek „Ewa gotuje“...

 

Podobne przepisy

Karp wędzony

Sprawioną rybę podzielić na półdzwonka, wyciąć filety...

Sos remoulade

Jajko, sok z cytryny, musztardę, pieprz, cebulę i śmietanę zmiksować. Stopniowo wlać ...

Pan con chicharrón

Peruwiański street food...

Hummus

Dla wegan, wegetarian i... sportowców;-)

Wróć do listy przepisów