Karkówkę pokroić w grube plastry. Przyprawić solą i pieprzem ziołowym.
Do przecieru dodać powidła, przecisnąć czosnek i przyprawić papryką. Dobrze wymieszać i nałożyć na mięso z jednej strony.
Ziemniaki i cebulę obrać i pokroić w plastry, paprykę wyczyścić i pokroić na kawałki. Kociołek wysmarować smalcem. Wyłożyć plastrami boczku i liśćmi kapusty. W środku umieścić plaster karkówki (na sztorc). Obok dać warzywa i w ten sposób wypełnić całe naczynie. Kociołek zamknąć, zakręcić i wstawić do ogniska.
Dusić przez co najmniej 2 godziny.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa zaprosi widzów na zaskakujące owocowe śniadanie – upiecze...
Wołowina!
Główkę czosnku obrać i pokroić na plasterki. Wrzucić do moździerza. Dodać liście laur ...
Kurczaka opłukać, osuszyć i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Natrzeć oliwą, przyp ...
Mięso umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Natrzeć solą, pieprzem i czosnkiem przeci ...