
Daktyle zalać gorącą wodą i odstawić.
W garnku roztopić masło, wsypać ryż i podsmażyć. Zalać mlekiem kokosowym, posolić, przyprawić cynamonem, uperfumować miąższem z laski wanilii i ugotować.
Namoczone daktyle zmiksować blenderem. W razie potrzeby wlać trochę wody. Dodać do ryżu (wystarczą 2-3 łyżki). Odstawić do wystudzenia.
Z letniej masy utoczyć kulki wielkości orzecha włoskiego – z migdałem w środku (dłonie zwilżyć wodą). Obtoczyć w sezamie lub kokosie.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Po świętach dbamy o linię! W programie Ewa będzie rozmawiać z dietetyczką...
Piekarnik rozgrzać do 240 st. C. Formę (średnica 24 cm) wysmarować masłem i wstawić d ...
Deser a'la tiramisu z zieloną herbatą...
Mąkę przesiać na stolnicę – wraz z sodą oczyszczoną...
W gorącej kąpieli wodnej roztopić 150 g czekolady. Odstawić do wystudzenia...