Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Kulki ryżowe z daktylami

Opis przygotowania

Daktyle zalać gorącą wodą i odstawić.

W garnku roztopić masło, wsypać ryż i podsmażyć. Zalać mlekiem kokosowym, posolić, przyprawić cynamonem, uperfumować miąższem z laski wanilii i ugotować.

Namoczone daktyle zmiksować blenderem. W razie potrzeby wlać trochę wody. Dodać do ryżu (wystarczą 2-3 łyżki). Odstawić do wystudzenia.

Z letniej masy utoczyć kulki wielkości orzecha włoskiego – z migdałem w środku (dłonie zwilżyć wodą). Obtoczyć w sezamie lub kokosie.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 388
Ewa gotuje - odc. nr 388

Po świętach dbamy o linię! W programie Ewa będzie rozmawiać z dietetyczką...

 

Podobne przepisy

Ciasto czekoladowe z żurawiną

Piekarnik rozgrzać do 240 st. C. Formę (średnica 24 cm) wysmarować masłem i wstawić d ...

Matcha-misu

Deser a'la tiramisu z zieloną herbatą...

Tarta dwukolorowa z truskawkami

Mąkę przesiać na stolnicę – wraz z sodą oczyszczoną...

Mus czekoladowy z chili

W gorącej kąpieli wodnej roztopić 150 g czekolady. Odstawić do wystudzenia...

Wróć do listy przepisów