/ Przepisy / Spaghetti z sosem cebulowym

Opis przygotowania

Cebulę posiekać, przełożyć do garnka z rozgrzanym olejem i podsmażyć. Gdy się zeszkli, dodać masło i zalać winem. Przykryć i dusić do miękkości (pod pokrywą szybkowarową wystarczy 15 minut).

Boczek pokroić w paski. Wysmażyć na suchej patelni. Tłuszcz przelać do miseczki.

Sos zmiksować, w razie potrzeby odparować. Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku. Przelać zimną wodą i przełożyć na patelnię z boczkiem. Nałożyć sos, przyprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem. Wymieszać. Posypać natką pietruszki i nałożyć na talerze. Udekorować płatkami parmezanu.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 376
Ewa gotuje - odc. nr 376

Gdy na zewnątrz robi się chłodno, warto o siebie zadbać. Można to zrobić...

 

Podobne przepisy

Makaron z sosem pomidorowym

Oliwę wlać na rozgrzaną patelnię, wrzucić pokrojony na plasterki czosnek...

Indyk w migdałach

Solidny kawał indyczej piersi pokroić w poprzek włókien na centymetrowe plastry. Mięs ...

Indyk na zielonej łące

Z szynką, makaronem i sosem...

Fricando

Kataloński gulasz z dużymi kawałkami cielęciny...

Wróć do listy przepisów