Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Ciasto jogurtowe ze śliwkami

Opis przygotowania

 Wszystkie składniki na ciasto powinny być w temp. pokojowej.

Do miski wsypać mąkę, cukier, płatki owsiane, proszek do pieczenia i dokładnie wymieszać. Do drugiej miski wybić jajka, wlać jogurt naturalny, olej i wszystko zmiksować. Następnie do sypkich składników dodać składniki mokre i dokładnie wymieszać.

Ciasto przełożyć do blachy wyłożonej papierem, natłuszczonej i wysypanej bułką tartą). Wyrównać. Na cieście ułożyć połówki śliwek.

Piec przez ok. 50 minut w temp. 180 st. C. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 372
Ewa gotuje - odc. nr 372

W życiu Ewa ma dwie wielkie pasje – góry i gotowanie. Doskonale wiedzą...

 

Podobne przepisy

Ciasto dyniowe bez pieczenia

Na herbatnikach o smaku kakao...

Sorbet truskawkowy z bąbelkami

Mrożone truskawki zmiksować i posłodzić, nałożyć do szampanówek, zalać winem musujący ...

Banany z grilla

Rodzynki namoczyć w rumie. Banany przekroić wzdłuż na pół. Skropić sokiem z cytryny. ...

Ciasto imprezowe

Wiórki, kaszę i cukier wsypać do słoika. Zalać wódką, zakręcić i schować do lodówki na całą noc...

Wróć do listy przepisów