
Wszystkie składniki na ciasto powinny być w temp. pokojowej.
Do miski wsypać mąkę, cukier, płatki owsiane, proszek do pieczenia i dokładnie wymieszać. Do drugiej miski wybić jajka, wlać jogurt naturalny, olej i wszystko zmiksować. Następnie do sypkich składników dodać składniki mokre i dokładnie wymieszać.
Ciasto przełożyć do blachy wyłożonej papierem, natłuszczonej i wysypanej bułką tartą). Wyrównać. Na cieście ułożyć połówki śliwek.
Piec przez ok. 50 minut w temp. 180 st. C. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W życiu Ewa ma dwie wielkie pasje – góry i gotowanie. Doskonale wiedzą...
Szybkie w przygotowaniu ciasto z jeżynami oraz borówkami.
Na wyprawę nie tylko jagodzianki...
200 g czekolady i orzechy zmielić, wymieszać. 100 g czekolady pokroić w kostkę. Masło ...
Idealny na upały;-)