Cytrynę wyszorować, zetrzeć skórkę i wycisnąć sok. Wymieszać z czosnkiem przeciśniętym przez praskę.
Mięso natrzeć solą i pieprzem. Przełożyć do miski i pokryć marynatą. Pojemnik zamknąć i wstawić do lodówki na 3 godziny.
Do naczynia żaroodpornego wsypać sól. Ułożyć zamarynowane udka. Polać marynatą i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st. C. Piec przez 1 ½ godziny.
Podawać z ziemniakami w mundurkach (z masłem oraz koperkiem) i surówką z białej kapusty.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Trzeci, wrześniowy weekend Ewa również spędzi nad Bałtykiem! Tym razem...
Mięso umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić na kawałki. Oprószyć solą, pieprze ...
Mięso pokroić na kawałki i lekko rozbić. Przyprawić z obu stron solą i pieprzem...
Czemu nie!?
Mięso oczyścić z błon. W środku zrobić otwór i włożyć do niego śliwki...