Połówki gruszek wydrążyć, uważając przy tym, by delikatne owoce się nie rozpadły.
Do miseczki wsypać prażone pestki dyni, prażone ziarna słonecznika oraz żurawinę. Dodać trochę miodu, wymieszać i nałożyć do gruszek. Na wierzchu ułożyć ser kozi.
Wstawić do piekarnika z funkcją grillowania, rozgrzanego do 180 st. C. Zapiekać, aż ser się zezłoci.
Talerzyk udekorować roztopioną czekoladą. Ułożyć połówki gruszek i od razu podawać.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku Ewa odwiedzi gospodarstwo agroturystyczne na obrzeżach...
Ciepłe masło zmiksować z cukrem na masę o lekkiej puszystej konsystencji. Dodać ubite ...
Masło roztopić w garnku. Dodać cukier i cukier waniliowy...
Śliwki przekroić na pół i pozbawić pestek. Miękkie masło utrzeć ze szklanką cukru. Gd ...
Wypiekane w specjalnej, metalowej formie...