/ Przepisy / Gruszki z serem kozim

Opis przygotowania

Połówki gruszek wydrążyć, uważając przy tym, by delikatne owoce się nie rozpadły.

Do miseczki wsypać prażone pestki dyni, prażone ziarna słonecznika oraz żurawinę. Dodać trochę miodu, wymieszać i nałożyć do gruszek. Na wierzchu ułożyć ser kozi.

Wstawić do piekarnika z funkcją grillowania, rozgrzanego do 180 st. C. Zapiekać, aż ser się zezłoci.

Talerzyk udekorować roztopioną czekoladą. Ułożyć połówki gruszek i od razu podawać.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 355
Ewa gotuje - odc. nr 355

W kolejnym odcinku Ewa odwiedzi gospodarstwo agroturystyczne na obrzeżach...

 

Podobne przepisy

Ciasto z masą ananasową

Biszkopt z kawą cappuccino!

Tort czekoladowo-kawowy

Mamy 200 odcinków - musi być tort!

Biszkopty z oliwkami

Na patelnię wlać wodę i wsypać cukier. Gdy się rozpuści, wrzucić przekrojone wzdłuż na pół oliwki...

Ciasto marchewkowe

Jajka ubić mikserem z cukrem i cukrem waniliowym (ok. 3 minuty). Powoli dolać olej - ...

Wróć do listy przepisów