/ Przepisy / Krem z kiszonej kapusty

Opis przygotowania

Kapustę przełożyć do garnka, podlać wodą i doprowadzić do wrzenia. Przyprawić zielem angielskim i liśćmi laurowymi. Przykryć i gotować do miękkości.

W drugim garnku roztopić masło i podsmażyć na nim pokrojone w kostkę ziemniaki. Dorzucić posiekaną cebulę. Wymieszać. Po chwili zalać wywarem na żeberkach. Przykryć i ugotować.

Do garnka z ziemniakami i cebulą przełożyć ugotowaną kapustę. Przyprawić kminkiem i białym pieprzem. Przykryć i gotować przez 10-15 minut.

Po tym czasie wyłowić liście laurowe. Zmiksować blenderem na gładki krem. Doprawić solą do smaku.

Podawać z kawałkami wędzonego pstrąga oraz koperkiem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 355
Ewa gotuje - odc. nr 355

W kolejnym odcinku Ewa odwiedzi gospodarstwo agroturystyczne na obrzeżach...

 

Podobne przepisy

Zupa z Jasia

Fasolę namoczyć w wodzie - najlepiej przez całą noc. Następnie ugotować

Zupa piwna na boczku z grzybami

Polewka po staropolsku warzona...

Parzybroda z chorizo

Kapuśniak na hiszpańską nutę;-)

Rozgrzewający krem z marchewki

Na suchą patelnię wsypać pestki dyni i uprażyć na złoty kolor (tak samo można uprażyć ...

Wróć do listy przepisów