Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Deser bezowo-kokosowy

Opis przygotowania

Białka ubić na sztywno, dodając cukier. Pod koniec dorzucić wiórki kokosowe. Piec 10-15 minut w temp. 110 st. C. Wysuszyć w otwartym piekarniku.

Podawać w pucharku z sosem malinowym (mrożone owoce zmiksować z cukrem pudrem) i bitą śmietaną aromatyzowaną odrobiną tartego imbiru.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 88
Ewa gotuje - odc. nr 88

Tym razem Ewa Wachowicz proponuje menu imprezowe. – Mamy karnawał,...

 

Podobne przepisy

Tiramisu z owocami

Na włoską nutę...

Ajerkoniakowiec

Jajka wymieszać z wodą, dodać cukier, zmiksować na wysokich obrotach. Pod koniec doda ...

Ciasto z rabarbarem

Na stolnicę przesiać mąkę tortową, dosypać krupczatkę...

Brownie z buraczkiem

Nikt nie odgadnie składu...

Wróć do listy przepisów