Mięso przykryć folią spożywczą i mocno rozbić. Przyprawić z obu stron solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny.
Na każdym kawałku cielęciny ułożyć plaster szynki oraz sera żółtego. Złożyć na pół, w razie potrzeby odciąć wystającą wędlinę i ser.
Kotlety zanurzyć w roztrzepanym jajku, opanierować w bułce tartej. Usmażyć z obu stron – na patelni, na mocno rozgrzanym tłuszczu. Odsączyć na ręcznikach papierowych.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku programu Ewa zaprosi widzów na kulinarną podróż do jednego...
1/2 mango pokroić w kostkę, ½ odłożyć. ½ ogórka obrać, pokroić, dodać d ...
Jajko wybić do miski i roztrzepać, dodać cukier, sól, ocet i ubić na pianę. Stopniowo ...
Jako dodatek lub samodzielne danie...
Oczyszcza organizm!