/ Przepisy / Jaja sadzone

Opis przygotowania

Na teflonowej patelni rozgrzać masło. Ułożyć własnoręcznie przygotowane foremki, wybić jajka. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Usmażyć.

Foremki z papryki robimy wycinając „pierścienie“ i usuwając gniazda nasienne. Z kolei w pieczywie tostowym wycinamy otwory – metalowym pierścieniem lub foremką do ciasteczek, np. w kształcie serca (przed wybiciem jaj pieczywo warto lekko zrumienić z jednej strony i przełożyć na drugą). Natomiast parówkę trzeba przekroić wzdłuż na pół, nie docinając do końca, wywinąć na drugą stronę (tak, by powstało serce) i spiąć wykałaczką.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 224
Ewa gotuje - odc. nr 224

Tym razem Ewa zaprasza na odcinek śniadaniowy. Zacznie od przygotowania...

 

Podobne przepisy

Rydze kiszone

Z kwaśnym mlekiem;-)

Ciasto czekoladowo-majonezowe

Deser wybrany przez Artura Jędrzejczyka.

Ciasto orzechowe

Biszkopt z masą budyniową;-)

Wróć do listy przepisów