Na teflonowej patelni rozgrzać masło. Ułożyć własnoręcznie przygotowane foremki, wybić jajka. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Usmażyć.
Foremki z papryki robimy wycinając „pierścienie“ i usuwając gniazda nasienne. Z kolei w pieczywie tostowym wycinamy otwory – metalowym pierścieniem lub foremką do ciasteczek, np. w kształcie serca (przed wybiciem jaj pieczywo warto lekko zrumienić z jednej strony i przełożyć na drugą). Natomiast parówkę trzeba przekroić wzdłuż na pół, nie docinając do końca, wywinąć na drugą stronę (tak, by powstało serce) i spiąć wykałaczką.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa zaprasza na odcinek śniadaniowy. Zacznie od przygotowania...
Z kwaśnym mlekiem;-)
Pachnące cynamonem...
Deser wybrany przez Artura Jędrzejczyka.
Biszkopt z masą budyniową;-)