Udka zluzować. Oprószyć solą i pieprzem. Przełożyć do zamykanego naczynia.
W miseczce wymieszać paprykę słodką i ostrą, wlać sok z limonki, dorzucić igiełki rozmarynu, wlać oliwę. Wymieszać i polać mięso. Pojemnik przykryć i wstawić do lodówki na kilka godzin.
Zamarynowane udka ułożyć na ruszcie – upiec z obu stron, zaczynając od strony ze skórą.
Kapustę pokroić, przełożyć do miski. Przyprawić solą i pieprzem. Dodać majonez, dorzucić posiekany szczypiorek. Wymieszać i odstawić, by surówka się przegryzła.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Na początku długiego weekendu Ewa zaprasza na ucztę w stylu amerykańskim....
Sałatę porwać na talerz (oprócz rzymskiej). Dodać przekrojone na pół pomidorki koktaj ...
Z musztardy, cukru, skórki i soku z pomarańczy oraz soli przygotować glazurę...
Ziemniaki ugotować, odcedzić i ostudzić...
Jarzyny posiekać w „makaronik” (czyli drobne słupki czy też paseczki, zwa ...