Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Ryż po zanzibarsku

Opis przygotowania

W garnku rozgrzać oliwę i uprażyć na niej wszystkie przyprawy. Wsypać ryż. Przesmażyć. Zalać szklanką wody i mleczkiem kokosowym. Posolić i ugotować. Jeśli płyn wyparuje, dolać wody.

Przełożyć do miski i udekorować listkiem mięty.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 424
Ewa gotuje - odc. nr 424

To już ostatni, premierowy odcinek „Ewa gotuje“ przed wakacjami....

 

Podobne przepisy

Podpłomyk z grillowanym boczkiem

Kanapka dla... miejskiego drwala!

Szpinak z truskawkami

Szpinak umyć i osuszyć. Rozrzucić...

Tartaletki z wędzonym karpiem

Na cieście francuskim...

Szparagi z szynką i parmezanem

Na przystawkę lub drugie danie...

Wróć do listy przepisów